Hvad er Kultur ?

Kultur bruges tit til at beskrive kunst, eksempelvis litteratur, dans, musik og teater. Men vi bruger også ordet kultur om en bestemt måde at leve på – en fælles livsform. Det betyder, at mennesker med samme kultur har nogenlunde samme syn på omverdenen. De stræber efter det samme og har stort set samme holdninger til ting. Det betyder dog ikke, at man i et kulturelt fællesskab ikke kan være forskellige. Inden for en kultur kan der godt eksistere subkulturer og modkulturer.
Kulturen påvirker den måde, vi handler på og de normer, vi lever efter. For eksempel opfører vi os på en bestemt måde, når vi kører med bus, vi går klædt på en bestemt måde og hilser på andre på en bestemt måde – det har alt sammen med kultur at gøre.

Assens Kommune har en stor drivkraft indenfor kunst, og det smitter af i vores lokalsamfund – samt at lokale ildsjæle driver diverse lokale arrangementer – det være sig byfester, sammenkomster, sportsforeninger, borgerforeninger osv. Her på siden vil vi prøve at belyse lidt af kulturen i Vissenbjerg området:

Vissenbjerg Røverfest

Hvert år i August afholdes den årlige byfest i Vissenbjerg, som trækker folk fra hele egnen – Vissenbjerg Røverfest. En flok lokale ildsjæle holder liv i den over 50 år gamle tradition, hvor hele området fester i flere dage, festen trækker også folk udenbys fra. Der er marked på boldbanerne, der er koncerter, der er tivoli, der er damefrokost, der er røveroptog, der er fest i hallen og meget meget mere – kort sagt – der er gang i gaderne!

Se mere her: http://www.roverfest.dk/

Andebølle Årsmøde

Andebølle Årsmøde afholdes – som navnet antyder – årligt. Andebølle Lokalråd afholder det årlige fælles arrangement, og munder ud fra landsbyforeningen.

Se mere her: www.andeboelle.dk/

Vissenbjerg Bierparty

En anden årlig begivenhed afholdes i Oktober – nemlig Vissenbjerg Bierparty. Arrangementet har været afholdt hvert år siden 2011 – og samler ca. 500 hvert år i den lokale idrætshal. Der bliver serveret schnitzel med brasede kartofler, og store fadøl. 7 timers non-stop musik, og præmier til bedste udklædninger. Lokale folk udpeges som ambassadører, og sørger for billetsalg af pladserne til langbordene. En super hyggelig og festlig aften.

Se mere her: https://www.facebook.com/vissenbjergbierfest/

Enggården i Magtenbølle

Foreningen “Sulelængens Venner” har til formål at iværksætte kulturelle arrangmenter og events (musik, foredrag, udstillinger, litteraturkredse mv. Det foregår i “Sulelængen” på Enggården. Foreningen vil skabe liv på landet, og arbejder for åbenhed og nysgerrighed – og alle er velkomne til at bidrage.

Se mere her: http://www.magtenboelle.dk/

Skalbjerg Sommerfest

Hvert år afholder Skalbjerg Boldklub sommerfest – med løb, fællesspisning og diverse aktiviteter.

Se mere her: http://www.skalbjerg-bk.dk/sommerfest/index.htm

Skallebølle Bøllefest

Skallebølle Sportsklub afholder årligt Bøllefesten i Skallebølle – som er en flerdages byfest, med fællespisning, musik og masser af aktiviteter.

Se mere her – http://www.skallebolle.dk/default.asp